Τα λείψανα περίπου 100 Παλαιστινίων αγωνιστών και μαχητών που έχουν σκοτωθεί από το 1967 προτίθεται να παραδώσει η ισραηλινή κυβέρνηση αύριο στην Παλαιστινιακή Αρχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των Παλαιστινίων.

Η Παλαιστινιακή Αρχή δημοσίευσε τα ονόματα 91 «μαρτύρων», τα λείψανα των οποίων θα παραδοθούν από το Ισραήλ, μεταξύ των οποίων βρίσκονται αυτά οκτώ μελών μιας ομάδας Παλαιστίνιων μαχητών που σκοτώθηκαν το Μάρτιο του 1975 στην ισραηλινή έφοδο στο ξενοδοχείο Savoy του Τελ Αβίβ, όπου είχαν οχυρωθεί με ομήρους.

Τα λείψανα θα μεταφερθούν στα κεντρικά γραφεία του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη στις 14:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) όπου βρίσκεται ο τάφος του εκλιπόντος παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και όπου «θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή και επιμνημόσυνη δέηση», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Κρατουμένων Ίσα Καράκε.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει στις 14 Μαΐου ότι αποφάσισε να «κάνει μια κίνηση υπέρ του προέδρου Αμπάς και να παραδώσει στην Παλαιστινιακή Αρχή τα λείψανα εκατό τρομοκρατών που σκοτώθηκαν σε επιθέσεις».