Ένας σύζυγος μπήκε στο στόχαστρο της γυναίκας του όταν βρήκε ένα ψεύτικο νύχι στο αυτοκίνητό του.

Και παρά το γεγονός ότι ο άντρας δεν κάπνιζε, το αμάξι μύριζε κάνναβη!

Μόνο που ο Muhannad Kaddour από το Ανατολικό Λονδίνο ήξερε πως ήταν αθώος. Κάτι άλλο έπρεπε να συμβαίνει λοιπόν στο Lexus RX400 του. Την επομένη ο πατέρας δύο παιδιών κρύφτηκε στο σπιτάκι του σκύλου, παραφυλώντας.

Και είδε πράγματι ένα νέο ζευγαράκι να μπαίνει στο αμάξι του, να χαριεντίζονται, να κάνουν χρήση ναρκωτικών και να κλέβουν μικροπράγματα (τα γυαλιά του, αξεσουάρ αυτοκινήτου, ακόμα και τη σχολική σάκα της μικρής). Πιστεύει μάλιστα πως είχαν ένα προωθημένο σύστημα στα χέρια τους που παρακάμπτει το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου.

Κάποια στιγμή κατάφερε μάλιστα να τους εγκλωβίσει μέσα, πιάνοντάς τους στα πράσα, μια ευαίσθητη ομολογουμένως στιγμή, η αστυνομία τους άφησε πάντως ελεύθερους λέγοντας πως δεν είχαν κάνει κάτι κακό. Εκτός ίσως από την οικογενειακή του γαλήνη, μιας και η σύζυγος δεν πίστευε την εκδοχή του.

18047815511172

Ο 32χρονος πληροφορικός ικέτευε την αστυνομία να τους κατηγορήσει για κάτι, ώστε να έχει αποδείξεις για τη σύζυγο, μάταια όμως. «Είναι σαν η κλοπή να μην είναι πια έγκλημα», λέει χαρακτηριστικά για την ευκολία με την οποία τους άφησε να φύγουν η αστυνομία, «η αστυνομία δεν ασχολείται πια με το πιάσιμο των κακοποιών. Και μετά τους πιάνεις εσύ και η αστυνομία τους αφήνει να φύγουν».

Από την πλευρά της, η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε τελικά πως δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στο αμάξι, κι έτσι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Έκανε όμως η σύζυγος: «Η γυναίκα μου είναι σαν κάθε άλλη γυναίκα που λέει ‘‘τι στο καλό συμβαίνει εδώ; Με ποια ήσουν στο αμάξι;’’. Κι εδώ δεν είχα ιδέα. Άρχισε να με κοιτάει με αυτόν τον τρόπο».

Αυτός όμως δεν είχε κάτι να κρύψει: «Δεν θα περίμενες πως κάποιος έχει πρόσβαση στο αμάξι σου. Είναι κάτι που απλά δεν συμβαίνει». Όσο για το ζευγαράκι: «Ήταν τόσο άνετοι εκεί μέσα που αναγκάστηκα να δω τις πινακίδες. Για να ελέγξω πως ήταν πράγματι το δικό μου αμάξι αυτό στο οποίο ήταν τόσο χαλαροί».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε τελικά: «Η αστυνομία έφτασε στη σκηνή όταν ένας άντρας μας ειδοποίησε πως είχε συλλάβει δυο κλέφτες αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί ικανοποιήθηκαν όμως που δεν υπήρχαν ενδείξεις για κανένα έγκλημα αφότου τους μίλησαν αναλυτικά. Ένας άνθρωπος έκανε μια καταγγελία και ερευνήθηκε».

Μόνο η σύζυγος δεν φαίνεται να πείθεται από όλα αυτά…