Το Ιράν ζήτησε από τις μεγάλες δυνάμεις να «επενεξετάσουν» τις προτάσεις τους για τα πυρηνικα ώστε να επιτραπεί ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων μετά από αυτόν της Βαγδάτης, δήλωσε σήμερα ένα μέλος της ιρανικής αντιπροσωπείας μετά από μια ημέρα συζητήσεων.

«Η άλλη πλευρά πρέπει να δεχτεί να επανεξετάσει τις προτάσεις της (…)Τα κοινά σημεία δεν είναι ακόμη επαρκή για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις» μετά τη Βαγδάτη, δήλωσε υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.

«Πρέπει να φθάσουμε σε κοινα σημεία, σε κοινές βάσεις στη Βαγδάτη για να έχουμε ενόψει μια συμφωνία για μετά τη Βαγδάτη. Σε διαφορετική περίπτωση τι να συζητήσουμε», τόνισε.

«Όμως, για την πλευρά των Δυτικών, αυτό δεν φαίνεται πολύ σημαντικό και θέλουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με κάθε κόστος. Αυτή όμως δεν είναι η δική μας θέση».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό ο επικεφαλής της ιρανικής αντιπροσωπείας Σαΐντ Τζαλιλί και η αρχηγός της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον αναμένεται να έχουν μια διμερή συνάντηση πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην ολομέλεια την Πέμπτη.