Αν δεχτούμε πως το κακό πρέπει αν τριτώσει για να νιώσει κανείς πως ο κύκλος έκλεισε, ο εικονιζόμενος Dylan McWilliams μπορεί αναμφίβολα να το επιβεβαιώσει. Ο 20χρονος από το Κολοράντο είχε, για τρίτη φορά, επικίνδυνο συναπάντημα με ένα όχι από τα φιλικότερα είδος του ζωικού βασιλείου.

Το τρίτο «χτύπημα» ήρθε ενώ βρισκόταν στη θάλασσα ανοιχτά της Χαβάης, και ήταν η επίθεση καρχαρία. «Είναι τρελό» λέει ο ίδιος στο BBC. «Δεν φαίνεται να είμαι και πολύ τυχερός, είχα όμως τύχη μέσα στην ατυχία μου».

Την Πέμπτη το πρωί απολάμβανε τα κύματα του Ειρηνικού, όταν ένιωσε να ακουμπά κάτι το πόδι του. «Είδα τον καρχαρία από κάτω μου κι άρχισα να τον κλωτσάω και να κολυμπώ προς τα έξω όσο πιο γρήγορα μπορούσα» αφηγείται.

Πιστεύεται πως δέχθηκε επίθεση από καρχαρία – τίγρη, ο οποίος άφησε και εμφανή σημάδια στο πόδι του 20χρονου.

Ο νεαρός φυσιολάτρης γυρίζει εδώ και μερικά χρόνια ΗΠΑ και Καναδά, ταξιδέυοντας με μοναδικό εφόδιο το σακίδιό του- και την αστείρευτη όρεξή του να ζει στη φύση και να γνωρίζει ανθρώπους και τόπους. Έτσι, τον περασμένο Ιούλιο, είχε συνάντηση με μία αρκούδα, ενώ κοιμόταν στη φύση, στο Κολοράντο. «Με είχε πιάσει από το πίσω μέρος του κεφαλιού, εγώ τη χτυπούσα στο μάτι μέχρι να με αφήσει» περιγράφει. Προς μεγάλη τύχη του, η μεγάλη μαύρη αρκούδα τελικά τον παράτησε κι έφυγε. Την έπιασαν όμως οι αρχές του πάρκου την επόμενη ημέρα, κι αφού επιβεβαίωσαν πως το αίμα στα νύχια της ήταν του Dylan, της έκαναν ευθανασία. Χρειάστηκε εννέα ράμματα, αλλά δεν αποθαρρύνθηκε.

Τρία χρόνια πριν είχε δεχθεί επίθεση από φίδι, κατά τη διάρκεια πεζοπορικής εκδρομής στη Γιούτα. «Περπατούσα στο μονοπάτι και νόμιζα πως είχα κλωτσήσει έναν κάκτο. Τότε είδα τον κροταλία να κουλουριάζεται δίπλα μου» λέει.

Η κατάληξη της ιστορίας θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική, καθώς τότε αποφάσισε, κρίνοντας πως το τραύμα ήταν επιφανειακό, να μην πάει στο νοσοκομείο. «Ήμουν άρρωστος για λίγες μέρες αλλά αυτό ήταν όλο» περιγράφει.

«Πρέπει να σεβόμαστε τα όρια των ζώων, αλλά δεν νομίζω πως εισέβαλα στον χώρο τους ούτε προκάλεσα κάποια από τις επιθέσεις, απλώς έτυχαν» καταλήγει.