Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε έξω από κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων, στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 57 άνθρωποι να σκοτωθούν και περισσότεροι από εκατό να τραυματιστούν, στην πλέον αιματηρή επίθεση που καταγράφεται στη διάρκεια των προετοιμασιών για τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Najib Danesh ανακοίνωσε πως ο βομβιστής αυτοκτονίας πλησίασε στο κέντρο πεζός, την ώρα που εκδίδονταν ταυτότητες στο πλαίσιο της διαδικασίας καταγραφής των περίπου 10 εκατομμυρίων ψηφοφόρων σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση και τονίζει πως αυτή «δεν θα μας αποτρέψει από τους στόχους μας ούτε θα αποδυναμώσει την εθνική δημοκρατική διαδικασία».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, μεταξύ των νεκρών είναι και οκτώ παιδιά. Οι τραυματίες φτάνουν τους 119, ενώ ο απολογισμός είναι πιθανό να ανέβει. Από την έκρηξη καταστράφηκαν αυτοκίνητα και έσπασαν τζάμια σε παρακείμενα κτίρια. Η επίθεση καταγράφηκε έπειτα από εβδομάδες σχετικής ηρεμίας, στην περιοχή Dasht-e Barchi, όπου ζουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Hazara.

Ήταν η πλέον αιματηρή επίθεση στην Καμπούλ από τον Ιανουάριο, όταν εκατό άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από παγιδευμένο με εκρηκτικά ασθενοφόρο.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ