Ο Διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ επιβεβαίωσε σήμερα την έναρξη «προκαταρκτικής έρευνας» της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τις «μνημειώδεις» απώλειες της JPMorgan Chase.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε αρχίσει μια προκαταρκτική έρευνα», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στο Κογκρέσο.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για την έρευνα «θα εξαρτηθεί από έναν ορισμένο αριθμό παραγόντων», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση ενός γερουσιαστή.

Ο κ. Μίλερ δεν έκανε κανένα σχόλιο για άλλα αδικήματα στα οποία θα μπορούσε να εστιάσει η έρευνα, απαντώντας στις ερωτήσεις από την Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας.

Μια πηγή με γνώση του θέματος, δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το FBI έχει επιφορτιστεί με μια «προκαταρκτική έρευνα» για απώλειες από προμήθειες ύψους τουλάχιστον 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανακοινώθηκαν από τον τραπεζικό γίγαντα JPMorgan Chase.

Την περασμένη εβδομάδα, η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) άρχισε τη δική της έρευνα για το θέμα αυτό.

Την περασμένη Πέμπτη, η JPMorgan Chase αποκάλυψε απώλειες προμηθειών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η και ακόμη περισσότερο, λόγω των τοποθετήσεων μεγάλου οικονομικού κινδύνου που εξελίχθηκαν άσχημα στα χρηματιστηριακά παράγωγα.