Ένας από τους επτά εναπομείναντες στόχους της οργάνωσης FAI (Άτυπης Αναρχική Ομοσπονδία) είναι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, όπως αναφέρει η ίδια η οργάνωση σε τρισέλιδη επιστολή που εστάλη στην τοπική εφημερίδα Calabria Oggi, στην Κάτω Ιταλία.

«Ο Μόντι είναι ένας από τους επτά στόχους που έχουν απομείνει και ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να μείνει στην Ευρώπη, να σώσει τις τράπεζες, να πληρώσει τα χρέη ενός κράτους που έκανε σπατάλες για λογαριασμό του», αναφέρεται στην επιστολή.

Σε άλλο σημείο της υπογραμμίζεται ότι «κάθε νέα αυτοκτονία οφειλόμενη στην κρίση θα θεωρηθεί κρατική δολοφονία και θα τιμωρηθεί με την σφραγίδα της ζωής».

Η υπογραφή, στο τέλος των τριών σελίδων είναι αυτή του «Πυρήνα Όλγα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο».

Στο κείμενο, περιέχονται απειλές και κατά της υπηρεσίας είσπραξης προστίμων και οφειλόμενων φόρων, Equitalia, στην Νότια Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τον τραυματισμό, πριν εννέα ημέρες, του Ρομπέρτο Αντινόλφι, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Ansaldo Energia, στην Γένοβα.

Η νέα ονομασία FAI/Πυρήνας Όλγα αναφέρεται στην Όλγα Οικονομίδου, μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές, ενώ σε προκήρυξή τους, που απεστάλη την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα Corriere Della Sera, οι ιταλοί αναρχικοί αναφέρουν ότι πρόκειται να πραγματοποιήσουν άλλες επτά επιθέσεις, σε ένδειξη συμπαράστασης προς άλλα τόσα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που βρίσκονται, επίσης, στην φυλακή.

Στην Ιταλία εκφράζεται γενικευμένη ανησυχία για τυχόν αναβίωση της τρομοκρατίας και η φύλαξη δικαστικών, υπεύθυνων των εταιριών είσπραξης φόρων και πολιτικών έχει ήδη ενισχυθεί.

Δεν αποκλείεται η κυβέρνηση Μόντι να κινητοποιήσει το στρατό για την προστασία των λεγόμενων «ευαίσθητων» στόχων.