Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο άντρας που αυτοπυρπολήθηκε χθες μπροστά από το δικαστήριο του Όσλο στο οποίο διεξάγεται η δίκη του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό και ο οποίος υπεβλήθη σήμερα σε εγχείρηση, φέρει σοβαρά τραύματα, αλλά είναι εκτός κινδύνου, δήλωσε στο Reuters η αξιωματούχος της αστυνομίας Γκρέτε Μέτλιντ.

Χθες ο άνδρας αυτός, ένας Νορβηγός ξένης καταγωγής, ο οποίος είναι ηλικίας περίπου σαράντα ετών, περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια αυτοπυρπολήθηκε έξω από σημείο της ασφάλειας που βρίσκεται μπροστά από το δικαστήριο του Όσλο στο οποίο διεξάγεται η δίκη του Μπράιβικ για το φόνο 77 ανθρώπων στις 22 Ιουλίου του 2011 στη Νορβηγία.

Ωστόσο τα δύο γεγονότα δεν φαίνεται να συνδέονται, σύμφωνα με τις αρχές.

«Τίποτε δεν δείχνει ότι αυτό συνδέεται» με τη δίκη, σημείωσε η Μέτλιντ. «Η υπόθεση αυτή δείχνει να είναι ενός ανθρώπου σε απόγνωση που βγάζει μια κραυγή απελπισίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο NTB, μια δικηγόρος δήλωσε ότι δέχθηκε μια επιστολή από τον άνδρα που αυτοπυρπολήθηκε από την οποία φαίνεται ότι αυτός ζει από κοινωνικά επιδόματα και είδε να απορρίπτεται ένα αίτημά του για βοήθεια.