Μυστηριώδη δώρα προερχόμενα από το Παρίσι εστάλησαν ταχυδρομικώς σε ανυποψίαστους πολίτες στη Νέα Ζηλανδία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία υπάρχουν υποψίες ότι πίσω από αυτή την ανεξήγητη κίνηση γενναιοδωρίας μπορεί να κρύβεται εγκληματικό δίκτυο ξέπλυμα χρήματος ή διακίνησης ναρκωτικών.

Τέσσερα πακέτα, που όλα περιείχαν ένα σεσουάρ μαλλιών ή κλάμερ για τα μαλλιά και χρήματα παραδόθηκαν σε κατοίκους της περιοχής Γκρέιμαουθ, στη δυτική ακτή του Σάουθ Άιλαντ.

Τα περισσότερα πακέτα περιείχαν δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ένα περιείχε ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων ΗΠΑ και ένα χειρόγραφο σημείωμα που έλεγε: «Σε ευχαριστώ που είσαι αληθινός φίλος», δήλωσε η αστυνομικός Άλισον Ίλαμ στην εφημερίδα Greymouth Star.

Αρχικά η αστυνομία θεώρησε ότι τα πακέτα ήταν απλώς μια κίνηση καλής θέλησης, αλλά στη συνέχεια ζήτησε από την Ίντερπολ να ερευνήσει το θέμα, εκφράζοντας φόβους ότι τα πακέτα θα μπορούσαν να εντάσσονται στη δράση ενός εγκληματικού δικτύου.

Τα πακέτα έφεραν ονόματα και διευθύνσεις των αποστολέων -όλα διαφορετικά και όλα αγγλικά- αλλά τα ονόματα αυτά ήταν άγνωστα στους παραλήπτες.

Ειδικοί έλαβαν δακτυλικά αποτυπώματα από τα πακέτα, τα οποία είχαν όλα ακριβώς την ίδια συσκευασία και δεν είχαν ανοιχθεί από τους τελωνειακούς στη Νέα Ζηλανδία, μέσα στα οποία δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά,