Γιούνκερ για δηλώσεις Μακρόν: Η πραγματική Γαλλία επέστρεψε

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να είναι περισσότερο ανοικτή»


ΚΟΣΜΟΣ
16:01
17/04/2018
Γιούνκερ για δηλώσεις Μακρόν: Η πραγματική Γαλλία επέστρεψε
loading

Τη δέσμευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Εμανουέλ Μακρόν για πρόγραμμα χρηματοδότησης των κοινοτήτων που υποδέχονται πρόσφυγες εξήρε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Θέλω να εκφράσω τη συγκίνηση και τη φιλία μου όταν ακούω τον Γάλλο πρόεδρο να εκφράζεται όπως το έκανε σήμερα. Η πραγματική Γαλλία επέστρεψε», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την ομιλία του Γάλλου προέδρου.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να είναι περισσότερο ανοικτή για να δεχθεί νέα μέλη από τα δυτικά Βαλκάνια, προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο ενός νέου πολέμου στην περιοχή», δήλωσε επίσης ο κ. Γιούνκερ.

«Εάν δεν ανοιχθούμε περισσότερο σε χώρες σε αυτή την ιδιαιτέρως περίπλοκη και τραγική περιοχή, εάν δεν τους προσφέρουμε μια ευρωπαϊκή προοπτική, θα δούμε τον πόλεμο να επιστρέφει σε αυτή την περιοχή όπως το είδαμε την δεκαετία του ‘90», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν θέλω να δω τον πόλεμο να επιστρέφει στα Βαλκάνια, άρα χρειάζεται να κάνουμε ένα άνοιγμα προς αυτά», επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει