Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε παρέμβαση του στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο, τόνισε ότι η Κύπρος, ως το κοντινότερο προς τη Συρία κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανησυχεί έντονα για την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη χώρα.

Ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε πως δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στο Συριακό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων, τονίζοντας ότι «μια τέτοια ενέργεια αποτελεί έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Αφού σημείωσε στη συνέχεια, ότι θα πρέπει να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ανησυχία του και για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αφρίν.

Καταλήγοντας, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας και της ΕΕ για επίτευξη πολιτικής λύσης στο Συριακό πρόβλημα, και ότι «η διπλωματία δεν μπορεί και δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί».