Οι ταξιδιώτες του Διεθνούς Αεροδρομίου του Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας τα χρειάστηκαν όσο να πεις από κείνον τον σάκο που εμφανίστηκε στο καρουζέλ των αποσκευών ένα ωραίο πρωινό.

Ο σάκος της γιαγιάς θεωρήθηκε αμέσως ύποπτος και κινητοποιήθηκαν οι πάντες, μιας και έγραφε στο πλάι του με μεγάλα και κεφαλαία γράμματα «Βόμβα στο Μπρίσμπεϊν»!

Η ινδή ηλικιωμένη Venkata Lakshmi ταξίδευε από τη Μουμπάι (Βομβάη την ξέρει ακόμα εκείνη) στην αυστραλιανή πόλη, όταν και άρχισαν να βγάζουν κάπως νόημα τα πράγματα (Bombay to Brisbane).

doifhdi

Ο σάκος έγινε αντιληπτός από τους ανήσυχους ταξιδιώτες και οι αρχές του αεροδρομίου σήμαναν συναγερμό, παίρνοντας τη γιαγιά κατά μέρος και αρχίζοντας τις ανακρίσεις. Όπως δήλωσε αργότερα η ανιψιά της Devi Jothiraj, η γιαγιά κατατρομοκρατήθηκε όταν είδε τους αστυνομικούς να την απομακρύνουν από το αεροδρόμιο και να τη βάζουν σε ένα δωματιάκι.

Είδε όμως τον πανικό του κόσμου και κάτι κατάλαβε. Όταν τη ρώτησαν γιατί έγραφε «βόμβα» (bomb), εκείνη αποκρίθηκε γιατί είναι από τη Βομβάη (Bombay)! Παρά το κωμικοτραγικό του πράγματος, η αστυνομία δεν είδε την αστεία του πλευρά και εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, όπου μας λέει πως ο σάκος ελέγχθηκε «σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και δεν χαρακτηρίστηκε τελικά ύποπτος».