«Υπάρχει σχέδιο που στοχεύει στην πολιτική εξόντωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι» λέει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, προερχόμενος από τις τάξεις της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά, την ώρα που ο Καβαλιέρε και η αντιπολίτευση συντονίζουν τις κινήσεις τους με φόντο το ολοένα και πιο ορατό ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Παρεμβαίνοντας στο καθιερωμένο, ετήσιο φεστιβάλ της καθολικής οργάνωσης Comunione e Liberazione (Κοινωνία και Απελευθέρωση) στο Ρίμινι, ο Ρομπέρτο Μαρόνι δήλωσε ότι «πιστεύει πως υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο στοχεύει στην πολιτική εξόντωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι εάν η κυβέρνηση μειοψηφήσει το Σεπτέμβριο στο Κοινοβούλιο, ανοίγει υποχρεωτικά ο δρόμος των πρόωρων εκλογών.

Στο μεταξύ, ο «Καβαλιέρε» συναντάται, σήμερα το απόγευμα με τον επικεφαλής της Λέγκας, Ουμπέρτο Μπόσι, για να καθοριστούν, λεπτομερώς, οι επόμενες κινήσεις. Όλα δείχνουν ότι έχει, ουσιαστικά, ναυαγήσει η προσπάθεια ένταξης, στην κυβέρνηση, του μικρού κεντρώου κόμματος Udc, που θεωρείται ένας από τους κληρονόμους της «Χριστιανικής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Ιταλός πρωθυπουργός που έχει ήδη επιστρέψει από τις θερινές διακοπές του έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία που να διαφημίσει αναλυτικά το διετές έργο της κυβέρνησής του.