Ο Φρανσίσκο Χιμένες, ο υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης στην Κόστα Ρίκα, παραιτήθηκε χθες αφού αποκαλύφθηκε μια υπόθεση διαφθοράς στο υπουργείο του.

Είναι ο δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης υπό την πρόεδρο Λάουρα Τσιντσίγια που έγινε θύμα ενός τέτοιου σκανδάλου μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα.

Ο Χιμένες, υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπέβαλε την παραίτησή του αφού η Τσιντσίγια ανακοίνωσε πως έλαβε αποδείξεις ότι δύο στελέχη στο υπουργείο δωροδοκούνταν για να επιφυλάσσουν προνομιακή μεταχείριση σε εταιρίες που συμμετείχαν σε έργο οδοποιίας κατά μήκος του ποταμού Σαν Χουάν.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως ο ίδιος ο Χιμένες ενέχεται σε οποιαδήποτε αδικοπραγία, είπε η πρόεδρος Τσιντσίγια. Στις 2 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Ερέρο παραιτήθηκε εξαιτίας ενός σκανδάλου φοροδιαφυγής.

Έντεκα από τους 23 υπουργούς της κυβέρνησης της Τσιντσίγια έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους μέσα στα τελευταία δύο χρόνια. Μόλις τρεις εξ αυτών ανέλαβαν άλλες θέσεις στην κυβέρνηση.