Ανησυχία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την απομόνωση Οτσαλάν

Ο ιστορικός ηγέτης του PKK είναι στη φυλακή του Ιμραλί, ενός νησιού στη θάλασσα του Μαρμαρά


ΚΟΣΜΟΣ
15:58
20/03/2018
Ανησυχία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την απομόνωση Οτσαλάν
1
loading

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέφρασε και πάλι σήμερα την ανησυχία του για το γεγονός ότι στον ηγέτη της κουρδικής αντιπολίτευσης Αμπντουλάχ Οτσαλάν και στους τρεις άλλους φυλακισμένους στο νησί-φυλακή Ιμραλί (βορειοδυτική Τουρκία) απαγορεύεται να δεχθούν επισκέψεις και να έχουν επαφές με τους δικηγόρους τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT), ένα εξειδικευμένο όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης, «εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση της επαφής των κρατουμένων με τον έξω κόσμο, η οποία έχει επιδεινωθεί περαιτέρω».

«Όλοι οι κρατούμενοι εμποδίζονται να δεχθούν την επίσκεψη των δικηγόρων τους εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια και των συγγενών τους εδώ και πάνω από 18 μήνες», ενώ τους έχει επίσης επιβληθεί πλήρης απαγόρευση των τηλεφωνικών επικοινωνιών, εξηγεί η CPT, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία επισκέφθηκε αυτή τη φυλακή υψηλής ασφαλείας τον Απρίλιο 2016.

Ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η ηλικία του οποίου πλησιάζει τα 70, εκτίει από το 1999 ποινή ισόβιας κάθειρξης στη φυλακή του Ιμραλί, ενός νησιού στη θάλασσα του Μαρμαρά. Όταν επισκέφθηκε τη φυλακή η επιτροπή κατά των βασανιστηρίων, κρατούνταν εκεί άλλοι τρεις φυλακισμένοι.

Η επιτροπή κατά των βασανιστηρίων καλεί τις τουρκικές αρχές να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιτραπεί στους φυλακισμένους του Ιμραλί να δεχθούν επισκέψεις από τους οικείους τους και τους δικηγόρους τους, ωστόσο επισημαίνει πως «οι υλικές συνθήκες κράτησης που αφορούν τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν έχουν βελτιωθεί σημαντικά» σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο 2013.

Ο κούρδος αντιπολιτευόμενος βρίσκεται πλέον σε ένα σύνολο τριών κελιών που έχουν ενωθεί και αποτελούν μια επιφάνεια 40 τ.μ. με ένα δωμάτιο, ένα σαλόνι και ένα μπάνιο. Έχει επίσης πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο περίπου 50 τ.μ.

«Η αντιπροσωπεία είχε ευνοϊκή εντύπωση όσον αφορά τις φροντίδες υγείας στο ίδρυμα», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται πως δεν υπήρξε καμιά ένδειξη κακομεταχείρισης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μλμλμλ

    Όλα ρε δημοκράτες.... Θυμηθήκατε και τον Οτσαλάν.... Ούτε ο Πάγκαλος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει