Απελάθηκαν τα ξημερώματα από το Πακιστάν οι χήρες και τα παιδιά του Οσάμα μπιν Λάντεν και έχουν φτάσει στη Σαουδική Αραβία.

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της υεμενίτικης, μη κυβερνητικής οργάνωσης Hood, η οποία παρακολουθεί την περίπτωση της συζύγου του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Οι σαουδαραβικές αρχές μέχρι στιγμής τηρούν σιγή ιχθύος για την επιστροφή της οικογένειας του μπιν Λάντεν στη χώρα.
«Η υεμενίτισσα σύζυγός του, μαζί με τα άλλα μέλη της οικογένειας του μπιν Λάντεν, έφτασε στη Σαουδική Αραβία. Συνοδεύεται από τα παιδιά της και τον αδελφό της» είπε ο Μοχάμεντ Νάτζι Αλάου, ο επικεφαλής της Hood, μιας οργάνωσης για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

«Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για την επιστροφή της στην Υεμένη» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι πληροφορίες του προέρχονται από τον Ζακαρία Άμπντελ Φάταχ αλ-Σαντάα, τον αδελφό της Υεμενίτισσας χήρας του μπιν Λάντεν, Άμαλ.
Ο Ζακαρία πήγε ο ίδιος στο Πακιστάν για να πετύχει τον επαναπατρισμό της αδελφής του, της νεότερης από τις συζύγους του μπιν Λάντεν με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της από το Ισλαμαμπάντ η Άμαλ αναμένεται να επιστρέψει στην Υεμένη μέσω Σαουδικής Αραβίας.

Η απέλαση της οικογένειας του μπιν Λάντεν επιτρέπει στο Πακιστάν να γυρίσει σελίδα, λίγες ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα, στις 2 Μαΐου 2011, σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο σπίτι του στο Αμποταμπάντ.

Οι γυναίκες και τα παιδιά τους κρατήθηκαν από τις πακιστανικές αρχές επί δέκα μήνες, χωρίς επισήμως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και τελικά καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 45 ημερών για παράνομη παραμονή στη χώρα. Αφού εξέτισαν την ποινή τους, πριν από δέκα ημέρες, απελάθηκαν στις χώρες καταγωγής τους.