Σε μια εποχή που τα ταχυδρομεία φαίνεται να βρίσκονται στη τελική πτώση τους, ένας μανιώδης συλλέκτης από τη Βρετανία έχει γυρίσει πίσω το χρόνο, κατασκευάζοντας ένα ρετρό ταχυδρομείο στο κήπο του σπιτιού του.

Η συλλογή του Steve Knight από ταχυδρομικά αντικείμενα έγινε τόσο μεγάλη που είχε αρκετά πράγματα για να δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό γραφείο της εποχής του 1950, με την αρχική σήμανση, ζυγαριές, σφραγίδες και στολές.

Περιλαμβάνει επίσης τη δική του τηλεφωνική γραμμή, η οποία συνδέεται με το εθνικό δίκτυο, μέσω ενός vintage τηλεφώνου.

«Από μικρός ήμουν μανιακός συλλέκτης γραμματοσήμων, αλλά άρχισα να συλλέγω γραμματοκιβώτια πριν από περίπου 14 χρόνια, φτάνοντας σήμερα στο σημείο η συλλογή μου να ξεπερνάει τα 115 αντικείμενα», δηλώνει ο συλλέκτης.

«Μετά από χρόνια συλλογής – και χάρη σε δωρεές από άτομα των οποίων οι συγγενείς εργάστηκαν στο τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών – συνειδητοποίησα ότι είχα όλα όσα χρειάζονταν για να δημιουργήσω ένα πιστό αντίγραφο ταχυδρομείου του 1950», συνεχίζει.

Ο 50χρονος, από το Έσσεξ, έχει ξοδέψει περισσότερες από 15.000 λίρες για το χόμπι του, παρά τις εκατοντάδες δωρεές από τοπικούς παράγοντες.

«Για μένα το σημαντικότερο δεν είναι η διατήρηση των συλλεκτικών κομματιών, αλλά η αναγέννηση τους μέσα στο χρόνο. Προγραμματίζω ανοικτές ημέρες όλο το χρόνο, όπου τα παιδιά μπορούν να φορούν τις στολές, να δοκιμάζουν τις σφραγίδες και να ζουν την εμπειρία ενός κλασικού ταχυδρόμου», συνεχίζει.

Η εντυπωσιακή κατασκευή του Steve έχει κερδίσει μια υποψηφιότητα για το «Σπιτάκι του έτους» στα ετήσια βραβεία «Sheddies».

«Είμαι τυχερός που η γυναίκα μου και οι γείτονες δείχνουν τόσο μεγάλη κατανόηση. Αρκετοί άνθρωποι με έχουν βοηθήσει εθελοντικά και είναι υπέροχο το γεγονός ότι μπορώ να μοιραστώ το πάθος μου με άλλους ανθρώπους», δήλωσε καταληκτικά.