Η Βρετανία καθυστερεί τους περιορισμούς στα πορνογραφικά σάιτ

Οι Αρχές θέλουν τώρα περισσότερο χρόνο, καθώς τέτοιες πολιτικές δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν


ΚΟΣΜΟΣ
19:00
13/03/2018
Η Βρετανία καθυστερεί τους περιορισμούς στα πορνογραφικά σάιτ
4
loading

Όπως είχαμε πει πέρυσι, η βρετανική κυβέρνηση προγραμμάτιζε να αναγκάσει τις ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου να ελέγχουν την ηλικία των χρηστών τους, περιορίζοντας την πρόσβαση στους ανηλίκους.

Μόνο που έγινε σαφές από τη χαρακτηριστική ολιγωρία των βρετανικών Αρχών πως το μέτρο πέρασε στα «ψιλά», θάβοντάς το στο τέλος ενός ανακοινωθέντος που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο.

Η αποκάλυψη έγινε σε δελτίο Τύπου για τη δημιουργία του νέου δικτύου 5G στην Αγγλία, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής της κυβέρνησης. Η οποία ήθελε μέχρι τον φετινό Απρίλιο όλες οι ιστοσελίδες online πορνογραφίας να έχουν ήδη εγκαταστήσει ένα λογισμικό για τον έλεγχο της ηλικίας του χρήστη, κάνοντας το ίντερνετ ασφαλέστερο στην παιδική περιήγηση.

shutterstock301936703

Ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Matt Hancock, είχε πει μάλιστα πως όσες ιστοσελίδες δεν συμμορφώνονταν μέχρι τον Απρίλιο του 2018 θα αντιμετώπιζαν εξοντωτικά πρόστιμα της τάξης των 250.000 λιρών. Στο τωρινό ανακοινωθέν γίνεται όμως λόγος για περισσότερο χρόνο που χρειάζονται οι Αρχές ώστε να εγκαινιάσουν το μέτρο, καθώς τέτοιες πολιτικές δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν.

Χρόνος θα χρειαστεί τόσο για την εν λόγω ρυθμιστική αρχή να αναζητήσει την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση και το πράσινο φως της αγοράς, όσο και για το μέτρο να εφαρμοστεί σε εκτεταμένη κλίμακα. Στα «τέλη του χρόνου» τοποθετείται η εφαρμογή της πολιτικής, αν και όσοι ξέρουν μιλούν για τεράστια συμφέροντα που κρύβονται από πίσω και δεν πρόκειται να υποκύψουν έτσι εύκολα…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Mihalis78

  Μα τι κάνουν και καθυστερούν τον [...];

 2. avatar stavros

  Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το κακό και το μεμπτό ένας ανήλικος να \'ψάχνεται\' και να δει μια ταινία όπου ένας άντρας κάνει το απολύτως φυσιολογικό με μια γυναίκα. Στο κάτω κάτω μπορείς να το δεις και ως εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Δηλαδή σε κάτι μεσημεριανά που βλέπουμε κάτι άντρες που είναι \'λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου\' και προβάλλονται ως πρότυπα είναι καλύτερα;; τώρα θα μου πείτε ότι υπάρχουν και σκηνές που μπορεί να είναι σκληρές και να σοκάρουν...οκ. Το ίδιο σοκαριστικό είναι και κάτι σκουπίδια που προβάλλονται ελεύθερα.

  1. avatar Δεν

   το λες και εκπαιδευτικού χαρακτήρα αυτό στο οποίο έχουν πρόσβαση οι πιτσιρικάδες σήμερα, ακόμα και οι 15, εκτός και αν κάποιος θεωρεί φυσιολογικό την αντιμετώπιση ενός ανθρώπου απο άλλον σαν να είναι απλά ενα κομμάτι κρέας. Δεν μιλάμε απλά για γυμνό, δυστυχώς έχουν πλέον πρόσβαση σε πράγματα που δεν θα έπρεπε. Κάποιος πιτσιρικάς η πιτσιρίκα δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε αυτά όταν ψάχνεται. Δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πλήρως τι είναι αυτό που βλέπει και τι κρύβεται απο πίσω. Να είσαι μεγάλος και να έχεις κατασταλάξει κάπου με τον σύντροφο ή τούς συντρόφους σου είναι εντελώς διαφορετικό απο τον πιτσιρικά ή την πιτσιρίκα που ψάχνεται και θα θεωρήσει κάποια πράγματα σαν δεδομένα.

  2. avatar τριαλαρο

   ένας ανήλικος που είναι 15 οκ, ένας ανήλικος που είναι 8 είναι θέμα. Στα 8 είναι πολύ μικρός για να καταλάβει όλες τις επεκτάσεις αυτού που βλέπει. Ειδικά για τα αγοράκια που λες, ας μην το πιάσουμε έχετε ένα θέμα με την ωριμότητα. Καλά σε εκείνες τις ηλικίες κοντά στο ανύπαρκτη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει