Ένα ρεπορτάζ σε επικριτικό ύφος για την Αθήνα εκπόνησε το τουρκικό κανάλι TRT World, με θέμα την καθυστέρηση της ανέγερσης του τζαμιού στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η Αθήνα «προοριζόταν να έχει ήδη το πρώτο επίσημο τζαμί της, αλλά οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του, την καθιστούν τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει», αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ. Και στη συνέχεια προστίθεται: «Οι εργασίες προορίζονταν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο του 2017, αλλά παρά τις συνεχόμενες καθυστερήσεις, η διοίκηση της πόλης δεν έχει ακόμη δώσει κάποια αιτιολόγηση», για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό.

«Όταν τελειώσει, το τζαμί θα είναι το πρώτο που θα κοσμεί την πόλη από τότε που οι Οθωμανοί έφυγαν από την Αθήνα το 1833», επισημαίνει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Επίσης, φιλοξενούνται και οι δηλώσεις μιας γυναίκας που έχει προσηλυτιστεί στον μουσουλμανισμό, η οποία αναφέρει: «Όταν πηγαίνετε να ασκήσετε τη θρησκεία σας… αν είστε μουσουλμάνος, πηγαίνετε σε ένα υπόγειο, αν είστε χριστιανός, τότε πηγαίνετε σε μια όμορφη εκκλησία».

Δείτε το βίντεο του TRT: