Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εξέφρασε σήμερα δημοσίως τη συγγνώμη του για το ταξίδι αναψυχής του στη Μποτσουάνα, κατά τη διάρκεια του οποίου υπέστη τραυματισμό ενώ βρισκόταν σε σαφάρι ελεφάντων και το οποίο δημιούργησε σάλο στην κοινή γνώμη της χώρας, εν μέσω κρίσης.

«Λυπούμαι αφάνταστα. Έσφαλλα και αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί», δήλωσε ο Ισπανός άνακτας μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, με συντετριμμένο ύφος, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε ολική αρθροπλαστική του ισχίου στο νοσοκομείο USP Σαν Χοσέ στη Μαδρίτη και του τοποθετήθηκε πρόθεση.

Οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο σήμερα κρίνοντας πως ο μονάρχης «έχει ανακτήσει την αυτονομία των κινήσεών του για τις καθημερινές του μετακινήσεις».

Ο 74χρονος Χουάν Κάρλος, ο οποίος υποφέρει από οστεοαρθρίτιδα, αναγκάσθηκε να μεταφερθεί εσπευσμένως στην Ισπανία έπειτα από το ατύχημα που είχε στη Μποτσουάνα σπάζοντας το ισχίο του.

Το ταξίδι του Χουάν Κάρλος, το οποίο αποκαλύφθηκε λόγω του ατυχήματός του, επικρίθηκε έντονα από τον Τύπο στη χώρα, η οποία μαστίζεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Μάλιστα, η φωτογραφία του Χουάν Κάρλος να ποζάρει με το τουφέκι στο χέρι πάνω από έναν νεκρό ελέφαντα, η οποία έγινε την Κυριακή πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες, προκάλεσε τη γενική κατακραυγή.