«Αν η Τουρκία ήθελε να βλάψει αμάχους, θα είχε βομβαρδίσει κοσμικές περιοχές στην Κωνσταντινούπολη»

Οργή για τον τούρκο δημοσιογράφο που χαρακτήρισε «προδότες» τους πολίτες της Πόλης


ΚΟΣΜΟΣ
14:35
28/02/2018
«Αν η Τουρκία ήθελε να βλάψει αμάχους, θα είχε βομβαρδίσει κοσμικές περιοχές στην Κωνσταντινούπολη»
1
loading

Την οργή της κοινής γνώμης στην Τουρκία προκάλεσε ένας συντηρητικός δημοσιογράφος με τα σχόλια που έκανε για σχετικά με τους φόνους αμάχων από την συνεχιζόμενη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Στη πρωινή του εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Akit TV, ο Αχμέτ Κεσέρ δήλωσε πως αν η Τουρκία έκανε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να ξεκινήσει από τις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης όπου ζουν κυρίως κοσμικοί Τούρκοι, τους οποίους χαρακτήρισε «προδότες», αναφέρει το Αl jazeera.

«(Οι ισχυρισμοί) πως ο στρατός της Δημοκρατίας της Τουρκίας σκοτώνει άμαχους…Γιατί να το κάνει; Γιατί ο στρατός της Τουρκίας να είναι εκεί αφού υπάρχουν πολίτες εκεί; Γιατί ο στρατός της Τουρκίας να πάει εκεί και να σκοτώσει πολίτες;» δήλωσε ο Κεσέρ.

«Αν είχαμε κάποια πρόθεση να σκοτώσουμε πολίτες θα ξεκινούσαμε να το κάνουμε από το Cihangir, το Nisantasi και το Etiler,(κοσμικές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης) σωστά; Θέλω να πω υπάρχουν πολλοί προδότες, υπάρχει η τουρκική βουλή» συμπλήρωσε.

Οι περιοχές αυτές αναφέρει το δημοσίευμα είναι μεταξύ τον πιο σημαντικών κοσμικών περιοχών της Κωνσταντινούπολης όπου το αίσθημα ενάντια στην συντηρητική πολιτική της Τουρκίας είναι υψηλό. Το σχόλιο του Κεσέρ σχετικά με την τουρκική βουλή, προφανώς στόχευε στα κόμματα που αντιτίθενται στην κυβέρνηση.

Βουλευτές του κεμαλικού κόμματος ζήτησαν την δίωξη του Κεσέρ. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, Άντριου Γκάρντνερ δήλωσε πως υπάρχει αυξημένη ρητορική αυτού του είδους στη χώρα, την οποία χαρακτήρισε «ανησυχητική».

«Όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζονται, αυτό είναι θεμελιώδες δικαίωμα. Αλλά το να καλεί κανείς σε βία είναι κάτι διαφορετικό και αυξάνεται στην Τουρκία. Αυτό είναι επιζήμιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την κοινωνία» δήλωσε στο Al Jazeera.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αήρ

    Ε άμα είναι έτσι, δώστε στην Ελλάδα την Πόλη και πηγένετε στην Άγκυρα να κινηγάτε ποντίκια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει