Έθρεψαν γενιές και γενιές με τα κατορθώματα τους, τις νεανικές τους περιπέτειες και τα ερωτικά τους τρίγωνα. Οι πρωταγωνιστές των πιο επιτυχημένων αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών καθήλωσαν εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο μπροστά στους δέκτες τους. Ποιός άλλωστε δεν θυμάται τον θυελλώδη έρωτα του Ριτζ με την Μπρουκ
αλλά και την Καρολάιν καθώς και τα καρδιοχτύπια του Μπράντον, της Μπρέντα και της υπόλοιπης παρέας στο Μπέβερλι Χιλς.

Στη συνέχεια μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις πιο επιτυχημένες αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές… Και για τους νεότερους που ίσως δε θυμούνται ποτέ δεν είναι αργά για να μάθουν.

Τόλμη και Γοητεία

Άρχισε να προβάλλεται στην Αμερική στις 23 Μαρτίου του 1987. Έχουν μεταδοθεί περισσότερα από 6.000 επεισόδια ενώ η σειρά έχει μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες καθώς την παρακολουθούσαν καθημερινά περισσότεροι τηλεθεατές από οποιαδήποτε άλλη σειρά στον κόσμο. Στην Ελλάδα προβλήθηκε για πρώτη φορά από την ΕΤ1 τον Νοέμβριο του 1988.

Ένας από τους σημαντικότερους και πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της σειράς είναι η Μπρουκ Λόγκαν. Εδώ και 20 χρόνια, η σχέση της με τον Ριτζ βρισκόταν στο προσκήνιο των εξελίξεων χωρίς να χάσει καθόλου από την αίγλη της.

Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς

Δέκα ολόκληρα χρόνια κράτησε η σειρά που έφερε την υπογραφή του αξέχαστου παραγωγού Άαρον Σπέλινγκ. Ο Μπράντον, η Μπρέντα, η Κέλι, ο Ντίλαν, η Ντόνα, ο Ντέιβιντ, ο Στιβ και η Άντρια έγιναν τα πρόσωπα της διπλανής πόρτας.

Σύσσωμοι οι έφηβοι εκείνης της εποχής μιμήθηκαν τον τηλεοπτικό τρόπο ζωής. Κλίκες, παρέες ανάμεικτες από αγόρια και κορίτσια, trendy ρούχα και χτενίσματα γαλούχησαν μία ολόκληρη γενιά. Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ΄90.

Δυναστεία

Προβλήθηκε στο ABC από τις 12 Γενάρη του 1981 ως τις 11 Μαΐου του 1989. Στην Ελλάδα προβλήθηκε από την ΕΡΤ2 και το Mega Channel ενώ δύο κύκλοι είχαν κυκλοφορήσει και σε βιντεοκασέτες.

Δημιουργήθηκε από τους Richard και Esther Shapiro , σε παραγωγή Aaron Spelling. Αρχικά η σειρά είχε ως επίκεντρο δύο οικογένειες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες Κάρρινγκτον και τους μεσοαστούς Μπλέιζντελ. Ζούσαν στο Ντένβερ του Κολοράντο. Πρωταγωνιστές ήταν οι John Forsythe και Linda. Η «Δυναστεία» ήταν η απάντηση του ABC στη σειρά «Ντάλλας» του CBS.

Santa Barbara

Προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1984 από το δίκτυο του NBC. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την καθημερινότητα της ευκατάστατης οικογένειας Capwell που ζει στη Santa Barbara της California.

Η σειρά προβλήθηκε σε συνολικά 40 χώρες παγκοσμίως ενώ ήταν τόσο δημοφιλής που την παρακολουθούσαν ακόμη και ο Ρόναλντ Ρήγκαν με τη σύζυγο του. Έχει κερδίσει 24 βραβεία Emmy ενώ έχει προταθεί άλλες 30 φορές για το συγκεκριμένο βραβείο.

Sex and the city

Τέσσερις γυναίκες με μοναδική προσωπικότητα η κάθε μία, με όνειρα και φιλοδοξίες, μιλούν ελεύθερα για τις σχέσεις, τους άντρες και τις πραγματικές επιθυμίες τους.

Η Κάρι Μπράντσο, που συχνά είναι η αφηγήτρια στη σειρά, είναι μια γοητευτική μικροκαμωμένη δημοσιογράφος με τη δική της στήλη «Sex And The City» σε γυναικείο περιοδικό. Κάθε εβδομάδα καταγράφει τις απόψεις της σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις των δύο φύλων, αντλώντας υλικό από την πολυτάραχη ερωτική ζωή των φιλενάδων της.

Με όπλο την ισχυρή φιλία τους οι πρωταγωνίστριες συνδυάζουν δουλειά και σχέσεις, προσπαθώντας να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις της ζωής στο Μανχάταν. Η Κάρι, η Σαμάνθα, η Σάρλοτ και η Μιράντα, θα ερωτευθούν, θα κλάψουν, θα γελάσουν και θα ζήσουν έντονα ψάχνοντας πάντα τον τέλειο άντρα.

Η σειρά σημείωσε τέτοια επιτυχία που μεταφέρθηκε πρόσφατα και στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα σε δύο συνέχειες.