Δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη 11,5 ετών τον 34χρονο Γκόρντον Τόμσον για τον εμπρησμό ενός καταστήματος με έπιπλα κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων που είχαν εκδηλωθεί τον περασμένο Αύγουστο στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο δράστης, που αρχικά δήλωνε αθώος, εν τέλει παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο κακουργιοδικείο του Όλντ Μπέιλι πως είχε εισέλθει στις 8 Αυγούστου στο κατάστημα House of Reeves για να κλέψει έναν υπολογιστή, προτού βάλει φωτιά σε έναν καναπέ.

Ένας μάρτυρας, που παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο, είχε καταθέσει πως ο Τόμσον του είχε δηλώσει εξερχόμενος από το κατάστημα πως «ήταν αυτός» που είχε ξεκινήσει την πυρκαγιά.

Ο Γκόρντον Τόμσον είχε παραδεχθεί επιπλέον πως είχε κλέψει προϊόντα από δύο καταστήματα στο Κρόιντον, στα νότια προάστια του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι ζημιές που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ανέρχονται σε 3 εκατ. λίρες (λίγο περισσότερο από 3,6 εκατ. ευρώ).

Συνολικά 4.130 άτομα συνελήφθησαν και εναντίον 2.577 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στη διάρκεια των εξεγέρσεων, από τις οποίες προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές και είχαν ως αποτέλεσμα πέντε θανάτους σε πολλές πόλεις της Βρετανίας και στην πρωτεύουσα.