Σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στο θόρυβο που δημιουργήθηκε με αφορμή τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκατοντάδες Ρώσους που σκοτώθηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια πρόσφατης αεροπορικής επιδρομής που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της συμμαχίας στις 7 Φεβρουαρίου στη επαρχία Ντέιρ ελ Ζορ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν έδωσε καμία εντολή να κρατηθούν μυστικά τα στοιχεία για όσους σκοτώθηκαν.

«Όχι, ο πρόεδρος δεν πήρε τέτοια απόφαση. Ό,τι είχαμε να πούμε στο θέμα αυτό το έχουν ήδη πει και δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Πεσκόφ, με αφορμή δημοσιεύματα που μιλούσαν για μαζικούς θανάτους Ρώσων στην Συρία, κάλεσε τα ΜΜΕ να «μην πέφτουν θύματα της παραπληροφόρησης».

Επίσης πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών , σε δηλώσεις του στο πρακτορείο TASS είχε χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για δεκάδες και εκατοντάδες Ρώσους που σκοτώθηκαν στην Συρία «κλασικό παράδειγμα παραπληροφόρησης».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι Σύροι μαχητές που βρέθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Ελ Ζορ ,στις 7 Φεβρουαρίου δέχθηκαν πυρά από τις δυνάμεις της συμμαχίας που τελεί υπό την διοίκηση των ΗΠΑ , καθώς δεν είχαν συντονίσει την δράση τους σε συνεννόηση με τους ρώσους στρατιωτικούς. Εξαιτίας του περιστατικού τραυματίσθηκαν 25 μαχητές , ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν ρώσοι στρατιωτικοί.