Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα το πρωί διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος εξεδόθη από εξεδόθη από τις Αρχές της Μολδαβίας και κρατείται από την Αστυνομία Κύπρου ως εμπλεκόμενος στο φόνο του Αντη Χατζηκωστή, Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ”Δίας”.

Ο Ξενοφώντος θεωρείται ως ύποπτος για συνωμοσία για διάπραξη φόνου, φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών. Τον εξέδωσαν οι Αρχές της Μολδαβίας και έφτασε στην Κύπρο την Τετάρτη, όπου και συνελήφθη αμέσως.

Ο δικηγόρος του Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν προτίθεται να δώσει κατάθεση στην αστυνομία ούτε να λάβει μέρος σε αναγνωριστικές παρατάξεις, επειδή, όπως υποστήριξε, δεν είναι ύποπτος αλλά κατηγορούμενος, αφού το όνομά του αναγράφεται στο κατηγορητήριο των άλλων κατηγορουμένων. Εξάλλου, ο κ. Βραχίμης είπε πως πρόθεση του πελάτη του σε περίπτωση ανάκρισής του, είναι «να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμα της σιωπής».

Πηγή: kathimerini.com.cy