Τριήμερο πένθος στη Σερβία για το δυστύχημα σε ντισκοτέκ

Από ασφυξία πέθαναν έξι νέοι στις τουαλέτες


ΚΟΣΜΟΣ
19:26
02/04/2012
Τριήμερο πένθος στη Σερβία για το δυστύχημα σε ντισκοτέκ
loading

Τριήμερο πένθος ξεκίνησε από σήμερα στην πόλη Νόβι Σαντ της Βοϊβοντίνας στη Σερβία λόγω του θανάτου έξι νέων, ηλικίας 21-29 ετών, από πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της πόλης την Κυριακή.

Ο ιδιοκτήτης του κέντρου διασκέδασης και οι ενοικιαστές του συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μη εφαρμογή μέτρων προστασίας από φωτιά, για τη διάπραξη σοβαρού αδικήματος κατά της δημόσιας ασφάλειας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στην ντισκοτέκ «Kontrast», στην οποία διασκέδαζαν περίπου 350 άτομα και οι έξι νεαροί έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία στις τουαλέτες.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης εκτάκτων καταστάσεων του Νόβι Σαντ, Μπόσκο Φιλίποβιτς δήλωσε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από ελαττωματικά καλώδια στο σύστημα ηλεκτροδότησης. Ανέφερε ακόμη ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε για τη φωτιά με καθυστέρηση 15 λεπτών και πρόσθεσε ότι σε πολύ μικρό χώρο ήταν μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Κάτοικοι της πόλης συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ και άναψαν κεριά έξω από τη ντισκοτέκ στη μνήμη των θυμάτων. Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών της Σερβίας αρχίζουν από σήμερα έκτακτοι έλεγχοι σε όλα τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη χώρα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει