Με το τεράστιο πολυβόλο του και τη σχεδόν αδιαπέραστη θωράκισή του το γερμανικό τανκ «Tiger 131» σκορπούσε τον τρόμο. Παρότι κατασκευάστηκαν 1.300 τέτοια τανκ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το εικονιζόμενο είναι το μόνο που ακόμα λειτουργεί!

Το «Tiger 131» ανακαινίστηκε και επανέκτησε την εικόνα που είχε την εποχή του πολέμου ενώ η διαδικασία διήρκεσε δύο χρόνια και κόστισε 80.000 λίρες- ή 96.000 ευρώ.

Το 55 τόνων τανκ, με αυθεντική μηχανή Maybach του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εκτίθεται στο μουσείο Bovington Tank Museum στο Dorset.

Το «Tiger» θεωρείτο ανώτερο από ό,τι είχαν να επιδείξουν Βρετανοί και Αμερικανοί έως το τέλος του πολέμου. Τίποτα δεν μπορούσε να διαπεράσει τη θωράκισή του ενώ το 88 χιλιοστών πολυβόλο του μπορούσε να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές. Το τανκ έγινε θρύλος μετά το ντεμπούτο του το 1942.

Το «Tiger 131» έπεσε στα χέρια των Βρετανών στην έρημο της Τυνησίας τον Απρίλιο του 1943. Το πενταμελές γερμανικό πλήρωμα το εγκατέλειψε αμέσως και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ που βρισκόταν εκείνες τις ημέρες στην Τυνησία είχε την ευκαιρία να το επιθεωρήσει. Μετά εστάλη στη Βρετανία για να αναζητηθούν τυχόν αδυναμίες και αστοχίες στο σχεδιασμό.

Μεταφέρθηκε στο Bovington το 1951. Παρότι το προσωπικό το κινούσε και παλαιότερα, η μηχανή διαρκώς έβγαινε εκτός λειτουργίας.