Ένας κρατούμενος των φυλακών του χωριού Sheksna στη Ρωσία, κατάφερε να διαπράξει μια χολιγουντιανή απόδραση, χρησιμοποιώντας ελικόπτερο. Ωστόσο, η εντυπωσιακή απόδραση του 35χρονου Alexei Shestakov τερματίστηκε άδοξα, όταν αποφάσισε να πάρει… ταξί!

Ο 35χρονος είχε καταδικαστεί σε 24 χρόνια φυλάκισης για δολοφονία και κλοπή, και όταν αποφάσισε να δραπετεύσει, είχε ήδη εκτίσει τα μισά της ποινής του.

Οι συνεργοί του, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ανάγκασαν υπό την απειλή του όπλου τον πιλότο του ελικοπτέρου Mi-2 να πετάξει προς τη φυλακή, η οποία βρίσκεται πέντε περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Μόσχας.

Ο κρατούμενος κατάφερε να ξεγελάσει τους φρουρούς και σκαρφάλωσε στην οροφή των φυλακών. Σε μία σκηνή βγαλμένη από ταινία του Σβαρτζενέγκερ, ο 35χρονος πήδηξε και έπιασε την αιωρούμενη σκάλα του ελικοπτέρου. Οι φρουροί άνοιξαν πυρ προς το ελικόπτερο, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Το ελικόπτερο, το οποίο είχε νοικιαστεί για μια «επιχειρηματική αποστολή», βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα εγκαταλελειμμένο στην άκρη ενός δρόμου. Ο πιλότος εντοπίστηκε δεμένος, αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Ωστόσο, ο Shestakov δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την απόδρασή του. Απελπισμένος, μπήκε σε ένα ταξί, το οποίο ακινητοποίησε η αστυνομία λίγο αργότερα σε ενέδρα που είχε οργανώσει. Οι συνεργοί του αγνοούνται.