Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, υποστήριξε μιλώντας σε εκπροσώπους θρησκευτικών κοινοτήτων στην Τουλούζη, ότι ο δράστης των επτά φόνων στη νοτιοδυτική Γαλλία ήταν έτοιμος να συνεχίσει τη δράση του σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της εβραϊκής κοινότητας, τη Νικόλ Γιαρντενί, ο 23χρονος Μοχάμεντ Μέραχ, ο οποίος παραμένει ταμπουρωμένος στο διαμέρισμά του, «είχε ήδη ένα σχέδιο για να σκοτώσει κι άλλα άτομα και με βάση το σχέδιο αυτό θα προχωρούσε σε νέες δολοφονίες σήμερα το πρωί».

Η Γιαρντενί επαναλάμβανε τις πληροφορίες που έδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στους εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Οι τρεις Γάλλοι στρατιώτες που δολοφονήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουλούζη και το Μοντομπάν έπεσαν θύματα «τρομοκρατικής εκτέλεσης» είπε Νικολά Σαρκοζί, μιλώντας στην κηδεία των θυμάτων σήμερα το απόγευμα.

«Ο Γάλλος στρατιώτης γνωρίζει το θάνατο και πώς να τον αντιμετωπίσει. Ο θάνατος που τους έτυχε δεν ήταν αυτός για τον οποίο ήταν προετοιμασμένοι. Δεν ήταν θάνατος στο πεδίο της μάχης αλλά τρομοκρατική εκτέλεση. Ήθελε να γονατίσει τη Δημοκρατία» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η χώρα «δεν συνθηκολογεί και δεν πρόκειται να διαιρεθεί από τις επιθέσεις αυτές».