Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας όταν οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν χρησιμοποίησαν όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ. Το πιο απίστευτο είναι πως, όπως λέει η οικογένεια του θύματος, φαίνεται πως οι αστυνομικοί τον μπέρδεψαν με άλλο ύποπτο και του επιτέθηκαν γιατί από σύμπτωση βρέθηκε μπροστά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Australian», ο 21χρονος Βραζιλιάνος Roberto Laudisio βρέθηκε, όπως λένε η οικογένειά του και οι φίλοι του, στο στόχαστρο των αστυνομικών οι οποίοι πιθανότατα κυνηγούσαν έναν άλλο άνδρα που είχε κλέψει ένα πακέτο μπισκότα από ένα κατάστημα.

Φίλος του θύματος είπε πως ο άτυχος 21χρονος έτρεξε γιατί φοβήθηκε τους αστυνομικούς, ενώ απλά επέστρεφε σπίτι του τα ξημερώματα της Κυριακής. «Η αστυνομία έπιασε τον λάθος άνθρωπο, του έκανε ηλεκτροσόκ κι εκείνος πέθανε. Η αστυνομία σκότωσε το φίλο μας και κάποιος πρέπει να πληρώσει γι’ αυτό», είπε.

Από την αστυνομία του Σίδνεϊ δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση. «Οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών εξακολουθούν να ερευνούν τις συνθήκες θανάτου του άνδρα. Καθώς η έρευνα συνεχίζεται δεν μπορούμε να δώσουμε άλλες λεπτομέρειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η υπόθεση πυροδότησε νέες συζητήσεις για τη χρήση του συγκεκριμένου όπλου που θεωρείται μη θανατηφόρο αλλά όπως φαίνεται έχει… «παράπλευρες απώλειες».

Μία μάρτυρας περιέγραψε την τραγική στιγμή του θανάτου του 21χρονου. Ενώ είχε πέσει κάτω, όπως είπε, μία γυναίκα αστυνομικός τον κλωτσούσε. Εκείνος ήταν χωρίς μπλούζα κι έτρεψε, «τον άκουσα να φωνάζει βοήθεια και να ουρλιάζει και να προσπαθεί να ανταποδώσει τα χτυπήματα. Κάποια στιγμή άκουσα τον ήχο από το όπλο ηλεκτροσόκ και οι φωνές του σταμάτησαν, νόμιζα πως είχε λιποθυμήσει».

Δείτε το βίντεο…