Περίπου δύο εβδομάδες μετά από την εκτεταμένη επιχείρηση, που στόχο είχε τη μαφία της Καλαβρίας, γνωστή και ως Ντραγκέτα, τα «πλοκάμια» της οποίας έφταναν μέχρι και τη Γερμανία, οι ιταλικές Αρχές προχωρούν και στο… ξήλωμα και της κινέζικης μαφίας. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, μέχρι στιγμής από την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν πραγματοποιηθεί 33 συλλήψεις.

Η όλη έρευνα συντονίζεται από την εισαγγελία της Φλωρεντίας, έχει εύρος σε πολλές περιοχές της Ιταλίας και αφορά κυρίως τον μονοπωλιακό έλεγχο της μεταφοράς κινέζικων εμπορευμάτων, με διακλαδώσεις της οργάνωσης στη Γαλλία και την Ισπανία. Παράλληλα, όπως έχει διαρρεύσει και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπήρχε μεγάλη πίεση με παράνομες μεθόδους και για την εξασφάλιση του ελέγχου στην χρήση λογισμικών.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν κυρίως στην πόλη του Πράτο, στην Τοσκάνη, (όπου βρίσκονται πολλές κινέζικες υφαντουργικές επιχειρήσεις), με τη συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων της Ρώμης, του Μιλάνου και της Φλωρεντίας.