Ένας διευθυντής ορχήστρας υπέστη μοιραία καρδιακή προσβολή στη μέση μιας συναυλίας, την ίδια ώρα που η γυναίκα του έπαιζε βιολί στην ίδια ορχήστρα.

Ο 68χρονος Vincent LaGuardia, είχε δηλώσει πως αισθανόταν άρρωστος, λίγο πριν αρχίσει να διευθύνει τη Φιλαρμονική «Longtime Arapahoe», στο «Mission Hills Church» του Κολοράντο. Είχε αναλάβει τη διεύθυνση της περίφημης Toccata του Μπαχ.

Λίγο μετά το δεύτερο μισό της συναυλίας, ο LaGuardia έπεσε στο πάτωμα. Η 25χρονη σύζυγός του, η οποία έπαιζε βιολί, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της και ούρλιαζε απεγνωσμένα για βοήθεια.

Ο 68χρονος είχε υποστεί μια σοβαρή καρδιακή προσβολή το 1997 και τις τελευταίες ημέρες δεν αισθανόταν καλά.

«Ξαφνικά κοίταξα μπροστά μου και τον είδα να πέφτει στο πάτωμα. Δεν σηκώθηκε ποτέ… Συνέβη τόσο γρήγορα. Πάντα μου έλεγε ότι έτσι θα ήθελε να φύγει, πάνω στη σκηνή», δήλωσε η συντετριμμένη σύζυγός του.

Δύο άλλοι βιολιστές, οι Eileen και Anthony Elias, που είναι και οι δύο γιατροί, προσπάθησαν να συνεφέρουν τον άτυχο άνδρα, αλλά δίχως αποτέλεσμα.

«Ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος, με απίστευτο πάθος για τη μουσική. Ανησυχούσαμε όλοι για την υγεία του. Δεν θα άφηνε ποτέ τον θάνατο να σταθεί εμπόδιο μεταξύ αυτού και της μουσικής», δήλωσε ο Anthony Elias.

Ο LaGuardia ήταν μαέστρος και μουσικός διευθυντής ορχήστρας εθελοντικά, κυρίως από το 1993 και έπειτα. Οι φίλοι και γνωστοί του τον χαρακτήρισαν ως έναν αγαπητό φίλο, άψογο επαγγελματία και πραγματικό εραστή της μουσικής.