Οι γυναίκες που νιώθουν εξουθενωμένες από την εργασία τους το ρίχνουν στο φαγητό σύμφωνα με φιλανδική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής.

Η μελέτη διαπιστώνει ότι οι γυναίκες που ανέφεραν ότι νιώθουν επαγγελματικά εξουθενωμένες είναι πιθανότερο να καταφεύγουν στο πολύ φαγητό όταν έχουν άγχος ή είναι πεσμένες ψυχολογικά αντί απλώς να ικανοποιούν την πείνα τους. Συχνά, επίσης, τρώνε ανεξέλεγκτα, νιώθοντας ότι πεινούν συνέχεια ή δεν μπορούν να σταματήσουν να τρώνε αν δεν εξαντληθεί το φαγητό.

Η έρευνα βασίστηκε στις απαντήσεις 230 γυναικών, ηλικίας από 30 ως 55 ετών, οι οποίες συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή που εξέταζε τον τρόπο ζωής. ‘Ολες εργάζονταν και στην αρχή του πειράματος συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την κόπωση στη δουλειά τους και για τις διατροφικές τους συνήθειες.

Συνολικά, το 22% των γυναικών ανέφεραν κάποιο βαθμό κούρασης από την εργασία. Οι γυναίκες που δεν ήταν εξουθενωμένες από τη δουλειά τους κατά την έναρξη της έρευνας είχαν την τάση να μειώνουν την ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαγητού σε διάρκεια ενός χρόνου. Όσες, όμως, ένιωθαν εξουθενωμένες κατά μέσο όρο δεν πέτυχαν το ίδιο αποτέλεσμα.