Επιδεινώνεται η υγεία δέκα φυλακισμένων γυναικών, απεργών πείνας στην Τουρκία

Οι κρατούμενες χάνουν βάρος και έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρά ζητήματα


ΚΟΣΜΟΣ
21:51
30/12/2017
Επιδεινώνεται η υγεία δέκα φυλακισμένων γυναικών, απεργών πείνας στην Τουρκία
3
loading

Η υγεία δέκα γυναικών, που είναι φυλακισμένες στην Τουρκία, έχει επιδεινωθεί, καθώς συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για ένα νέο μέτρο ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα μια Δικηγορική Ένωση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ.

Έξι γυναίκες σε φυλακή της ανατολικής επαρχίας Ελαζίγ άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Νοεμβρίου, για να διαμαρτυρηθούν για έναν κανονισμό που τις υποχρεώνει να φορούν μια ταυτότητα όταν βρίσκονται έξω από τα κελιά τους, ανέφερε η Δικηγορική Ένωση. Άλλες τέσσερις γυναίκες άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Δεκεμβρίου.

Η Δικηγορική Ένωση του Ντιγιάρμπακιρ αναφέρει πως οι κρατούμενες χάνουν βάρος και έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αξιωματούχοι της φυλακής δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τη Δικηγορική Ένωση και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό, που εφαρμόσθηκε πρόσφατα, «δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε συναντήσεις έξω από την πτέρυγά τους, σε δραστηριότητες χόμπι, επικοινωνία, εξαερισμό και συναντήσεις με τους δικηγόρους τους».

Το αίτημα μιας από τις απεργούς να καταργηθεί ο κανονισμός απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι «εμποδίζει δραπετεύσεις και αποτρέπει ταραχές».

Η Δικηγορική Ένωση δεν διευκρίνισε γιατί έχουν φυλακισθεί οι γυναίκες και δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για σχόλια.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ταπανταολα

    ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ για τοτσιπρακι που ειναι στα τεσσερα

  2. avatar καρολος

    απεργία πεινάς και μαντίλα δεν συμβαδίσουν αφού ειναι φιλελεύθεροι και ευρωπαϊστές τι θέλουν την ,μαντίλα Αφού τα δείχνονται για πιο λόγο η διαμαρτυρια κ ο φερετζές

  3. avatar Χα χα χα χα χα χα χα

    Τώρα ο τσιπρέτος κάνει ότι μπορεί να σας στείλει και άλλους όπως τον διέταξε ο Ερντογάν. Έτσι είναι η αριστερά, πάνω απο όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο άνθρωπος χαχαχαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει