Μια νέα πρόκληση σαρώνει ανάμεσα σε χρήστες του διαδικτύου και περιλαμβάνει τη χρήση γλυκών που έχουν το σχήμα μιας λάμπας και είναι περίπου στο ίδιο μέγεθος με εκείνη.

Χρήστες των social media αγοράζουν τα γλυκά αυτά που θυμίζουν και μήλο και είναι φτιαγμένα κατά κύριο λόγο από ζάχαρη. Στη συνέχεια, αναρτούν φωτογραφίες και βίντεό τους καθώς προσπαθούν να χωρέσουν ολόκληρο το γλυκό στο στόμα τους.

Το «γλυκά-λάμπες» όπως αποκαλούνται έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με έναν ηλεκτρικό λαμπτήρα και σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα έχουν πουληθεί χιλιάδες κομμάτια. Μάλιστα, μια εταιρεία που τα παρασκευάζει «ξέμεινε λόγω των αυξημένων παραγγελιών».

ighsfio2

Το «παιχνίδι» χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο από τους γιατρούς που προειδοποιούν για τη νέα αυτή μόδα. Ο γιατρός Xiao Cheng δήλωσε στο Xibu Online ότι τα γλυκά αυτά μπορεί να προκαλέσουν «πνιγμό ακόμη και ασφυξία».

Ένας άλλος γιατρός, ο Dr Zhang Jin’an συμπλήρωσε ότι το επίπεδο ζάχαρης στο γλυκό μπορεί να είναι επικίνδυνο για διαβητικούς, ενώ υπάρχει και κίνδυνος τραυματισμού.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανοίγουν το στόμα τους περίπου τέσσερα εκατοστά, ενώ το γλυκό αυτό έχει διάμετρο έξι εκατοστά», τονίζει.