Από την εμφάνιση του πρώτου μυθιστορήματος του Χάρι Πότερ, πριν 15 χρόνια, παιδιά και ενήλικες φαντασιώνονται μια επίσκεψη στο Χόγκουαρτς, το διάσημο σχολείο για μάγους και μάγισσες.

Ωστόσο, αυτές οι απίστευτες εικόνες αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται να ονειρευόμαστε πλέον.

Είτε έχετε μαγικές ικανότητες είτε όχι, όλοι οι θαυμαστές και θαυμάστριες του νεαρού μάγου έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στο κάστρο Χόγκουαρτς πιο κοντά από ποτέ.

Αυτό το εξαιρετικό μοντέλο της «Σχολής για Μαγεία και Ξόρκια» τίθεται στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.

Το μοντέλο κατασκευάστηκε για τη πρώτη ταινία – Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος – και έχει χρησιμοποιηθεί για τα εξωτερικά πλάνα και το επόμενων ταινιών.

Προσθέτοντας το χρόνο που δαπάνησαν 86 καλλιτέχνες και μέλη της ομάδας, υπολογίζονται 74 περίπου χρόνια για τη δημιουργία του!

Μετρώντας 15 μέτρα πλάτος, αυτή η εξαιρετική μακέτα διαθέτει πάνω από 2.500 φώτα οπτικών ινών για να προσομοιώνουν τις δάδες φαναριών.

Υπάρχουν επίσης μικρογραφίες κουκουβαγιών και μεντεσέδων στις πύλες.

Το κάστρο, το οποίο βασίστηκε στο καθεδρικό ναό του Ντίρχαμ και στο κάστρο Άλνγουικ, θα τεθεί προς έκθεση στο στούντιο «The Making Of Harry Potter», του Λεβέσντεν, κοντά στο Γουάτφορντ.

Ο βραβευμένος με το βραβείο BAFTA, σχεδιαστής της παραγωγής, Στιούαρτ Κρέγκ, σχεδίασε και κατασκεύασε το μοντέλο με την υπόλοιπη ομάδα του.

«Ό,τι βλέπετε δεξιά από τη γέφυρα, είναι στη πραγματικότητα ο καθεδρικός ναός του Ντίρχαμ. Ωστόσο, έχουμε αλλάξει λίγο το προφίλ του ναού, έτσι ώστε να υπάρχουν ψηλοί και μυτεροί πύργοι », δήλωσε ο ίδιος.

Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της την 31η του Μαρτίου.

«Θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στα παρασκήνια και να δείτε πολλά πράγματα που δεν έδειξε η κάμερα, όπως απίστευτα λεπτομερή σκηνικά, εκπληκτικά κοστούμια και τα τεχνολογικά μέσα της Warner Bros», υπόσχεται το στούντιο της έκθεσης.