Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Στις 10 Μαρτίου καλούνται να παρουσιαστούν στο Δικαστήριο Λεμεσού 42 γυναίκες, προχωρημένης ηλικίας οι περισσότερες, κατηγορούμενες για παράνομη χαρτοπαιξία.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2009, όταν σε έφοδο αστυνομικών σε οικία συνελήφθησαν 44 γυναίκες να απολαμβάνουν το ποκεριζέ τους. Η πλειονότητα των γυναικών ήταν μεταξύ 70 και 96 χρόνων.

Στις 42 εξ αυτών επιδόθηκαν κλήσεις για το δικαστήριο, αφού στο διάστημα από τη σύλληψη έως την εκδίκαση της υπόθεσης, δύο κυρίες απεβίωσαν.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία σήμερα, η 98χρονη κ. Ευτυχία, δήλωσε στον κυπριακό ραδιοσταθμό «Κανάλι 6» πως το χαρτοπαίγνιο ήταν η μόνη χαρά και απόλαυση για τις ηλικιωμένες γυναίκες και ότι αδίκως εκείνη κι η παρέα της κατηγορήθηκαν πως περιέπεσαν σε αδίκημα.

Η γυναίκα ανέφερε πως δεν σκοπεύει, ούτε είναι σε θέση να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. «Ας με καταδικάσουν κι ας με φυλακίσουν» ανέφερε.