Θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση των δημοσιογραφικών υποκλοπών που έχει συνταράξει τα βρετανικά ΜΜΕ εδώ και ένα χρόνο, αν και ο ρόλος της δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί πλήρως.

Ο λόγος για την Ρεμπέκα Μπρουκς, στέλεχος της εφημερίδας News of the World και πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του δημοσιογραφικού κολοσσού News International, του Ρούπερτ Μέρντοχ.

Το βρετανικό περιοδικό Vanity Fair την χαρακτηρίζει μάλιστα «μέλος» της οικογένειας του ισχυρού άνδρα των ΜΜΕ παγκοσμίως, Μέρντοχ.

Όπως αναφέρει το ίδιο περιοδικό, αρχικά όλα πήγαινα καλά για τη φιλόδοξη γυναίκα. Οι χαρακτηρισμοί που της αποδίδονται από δημοσιογράφους είναι πως πρόκειται για μια «τρομακτική» και «έντονη» προσωπικότητα. Και ενώ όλα προδιέγραφαν μια επιτυχημένη πορεία, ξεσπάει το σκάνδαλο με τις υποκλοπές.

Εν μέσω φημών, η ισχυρή γυναίκα του ομίλου παραιτείται. Ακολουθεί δύο ημέρες αργότερα η σύλληψή της για πιθανή σύνδεση με υποθέσεις διαφθοράς και τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η Μπρουκς ανακρίνεται και ταυτόχρονα όλο και περισσότερες πληροφορίες για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν στο δημοσιογραφικό της όμιλο, γίνονται γνωστές. Λίγο αργότερα, ένα 13χρονο παιδί θα βρεθεί δολοφονημένο και οι αρχές θεωρούν ότι συνδέεται για την υπόθεση.

Παρόλο που η διερεύνηση του σκανδάλου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η θέση του ισχυρού άντρα των media, Ρούπερτ Μέρντοχ γίνεται όλο και πιο δεινή. Η Ρεμπέκα Μπρουκς ωστόσο, έχει αφεθεί ελεύθερη.