Οι καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν ανάγκασαν περίπου 20 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι απαιτείται να σταλεί βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα.

«Στο παρελθόν έχω επισκεφτεί περιοχές σε όλον τον κόσμο που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, αλλά τίποτε δεν μοιάζει με αυτό», τόνισε ο Μπαν Κι Μουν στους δημοσιογράφους από το Ισλαμαμπάντ, μετά την επίσκεψή του σε καταυλισμό στο κεντρικό Πακιστάν, αλλά και την περιήγηση που πραγματοποίησε πάνω από τις πληγείσες περιοχές.

«Το μέγεθος της καταστροφής είναι πολύ μεγάλο. Τόσοι πολλοί άνθρωποι, τόσες πολλές περιοχές και τόσο μεγάλη η ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του ΟΗΕ. «Ένας στους δέκα Πακιστανούς έχει πληγεί, το ένα πέμπτο της χώρας έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες», επισήμανε, καλώντας τον κόσμο να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στο Πακιστάν.

Ο ΟΗΕ έκανε έκκληση για βοήθεια ύψους 460 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους πρόσφυγες. Οι δωρητές έχουν υποσχεθεί να καλύψουν μόλις το 20% των χρημάτων που απαιτούνται για την παροχή τροφίμων, φαρμάκων και πόσιμου νερού στα θύματα της καταστροφής. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μέχρι τώρα οι νεκροί φτάνουν τους 1.400.