Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών του Πακιστάν, Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ συζητούν για τη δημιουργία μιας «εναέριας γέφυρας» για την παροχή βοήθειας στα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών που πλήττουν τη χώρα.

Αρκετές περιοχές του Πακιστάν παραμένουν απρόσιτες μέσω του οδικού δικτύου και μόνο τα ελικόπτερα μπορούν να διανείμουν την βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ισλαμαμπάντ.

«Μια ομάδα έξι μελών του ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Ισλαμαμπάντ προκειμένου να συζητήσει τους όρους δημιουργίας μιας εναέριας γέφυρας και για να αξιολογήσει τις ανάγκες του Πακιστάν» πρόσθεσε ο πακιστανός υπουργός.

Εν τω μεταξύ εκπρόσωπος του ΟΗΕ εξήγησε ότι οι δυσκολίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες του Πακιστάν οφείλονται κυρίως στην «προβληματική εικόνα» της χώρας. «Υπάρχει συχνά μια προβληματική εικόνα σε ό, τι αφορά στο Πακιστάν στην κοινή γνώμη της Δύσης» δήλωσε η εκπρόσωπος του γραφείου συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων, Ελίζαμπεθ Μπιρς. «Ως αποτέλεσμα, το Πακιστάν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που χρηματοδοτούνται λιγότερο, όπως η Υεμένη» πρόσθεσε η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.