Με χαμόγελο η Libby Cooper φωτογραφίζεται με τις δύο μικρές αδελφές της. Στην πραγματικότητά όμως τα κοριτσάκια είναι τρίδυμα που έχουν τέσσερα χρόνια διαφορά ηλικίας. Η σύλληψη των τριών εμβρύων έγινε ταυτόχρονα με εξωσωματική γονιμοποίηση αλλά ενώ η Libby γεννήθηκε το Μάιο του 2008, οι αδελφές της Neeve και Maddie γεννήθηκαν φέτος το Φεβρουάριο…

Οι γονείς των κοριτσιών, Nadine και Martin Cooper αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας κι έτσι επέλεξαν τη λύση της εξωσωματικής. Προέκυψαν έξι έμβρυα, ένα εμφυτεύτηκε αμέσως κι άλλα τέσσερα καταψύχθηκαν.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση της Libby, το ζευγάρι αποφάσισε να δοκιμάσει να κάνει άλλο ένα παιδί χρησιμοποιώντας τα κατεψυγμένα έμβρυα.

Κατά την εμβρυομεταφορά, οι γιατροί τοποθέτησαν δύο έμβρυα στη μήτρα της Nadine για να αυξήσουν τις πιθανότητες να προχωρήσει η εγκυμοσύνη. Της έδωσαν ωστόσο 14% πιθανότητα να αναπτυχθεί ένα από τα δύο και θεωρούσαν απίθανο να αναπτυχθούν και τα δύο.

Αλλά οι εκπλήξεις ήταν ευχάριστες και μάλιστα δύο: πρώτα το ζευγάρι έμαθε πως η γυναίκα είναι έγκυος και στη συνέχεια έμαθε πως περιμένει δίδυμα!

«Είναι πολύ σπάνια τα τρίδυμα με τέτοια διαφορά ηλικίας, εμείς όμως βλέπουμε ήδη τις ομοιότητας ανάμεσα στα τρία κορίτσια», λέει η μαμά τους, «πριν από λίγα χρόνια δεν πιστεύαμε πως θα κάνουμε ούτε ένα παιδί και τώρα έχουμε τρία. Νιώθουμε πολύ τυχεροί».