Ο μύθος που ακολουθεί τον διάσημο street artist, Banksy και αφορά το πρόσωπο αλλά και αυτή κάθε αυτή την ταυτότητά του ανατροφοδοτείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και κυρίως έπειτα από την «ανακάλυψη» κάθε νέου του έργου.

Έτσι μετά την εμφάνιση του Banksy στη Βηθλεέμ έρχεται μια ακόμα «αποκάλυψη»! Αυτή τη φορά ένας τουρίστας ισχυρίζεται πως φωτογράφισε τον διάσημο street artist να δημιουργεί το νέο του έργο που είναι τοποθετημένο σε μια θύρα του Καθολικού παρεκκλησίου, γνωστού ως Milk Grotto ή Grotto of Our Lady (ανεγέρθη το 1872).

banksybethlehem

Το έργο φέρνει το μήνυμα «Peace on Earth» («…και επί γης ειρήνη…»). Καλά νέα για όλους μας – και όλους εκεί, ανεξαρτήτως θρησκεύματος – έως ότου διαβάσεις κανείς τα ψιλά γράμματα: Terms and conditions apply, δηλαδή «σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις».

62362356

Ο τουρίστας έχει φωτογραφίσει έναν άνδρα μπροστά από τη θύρα του καθολικού παρεκκλησίου να κρατάει ένα σπρέι και ένα στένσιλ. Το θέμα, ωστόσο, είναι πως κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο άνδρας με το καπέλο είναι πράγματι ο Banksy ή είναι κάποιος τυχαίος περαστικός που επιχείρησε να «κλέψει» τη δόξα του διάσημου δημιουργού ή κάποιου είδους τρολιά από τον τουρίστα.