Ο εγκληματίας πολέμου Σλόμπονταν Πράλγιακ, ο οποίος αυτοκτόνησε καταπίνοντας δηλητήριο μέσα στην αίθουσα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, αποτεφρώθηκε την Πέμπτη στο Ζάγκρεμπ, σε μια ιδιωτική τελετή παρουσία μόνο της οικογένειάς του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Vecernji List.

Την περασμένη εβδομάδα, ο 72χρονος Κροάτης της Βοσνίας που δικαζόταν στη Χάγη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995), κατάπιε κυανιούχο κάλιο μόλις οι δικαστές επικύρωσαν την καταδίκη του σε κάθειρξη 20 ετών. Πέθανε λίγες ώρες αργότερα, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Η κηδεία του τελέστηκε την Πέμπτη στο κρεματόριο του Μιρόγκοι, στο Ζάγκρεμπ, παρουσία μόνο στενών συγγενών και λίγων φίλων του. Η εφημερίδα, που δεν κατονομάζει τις πηγές της, γράφει ότι ο ίδιος είχε συντάξει πριν από αρκετά χρόνια μια αποχαιρετιστήρια επιστολή στην οποία ανέφερε τα ονόματα εκείνων που ήθελε να παραστούν στην κηδεία του.

Η πληροφορία της εφημερίδας δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Ο ιστότοπος του κρεματόριου δεν αναφέρει τίποτα για την τελετή, όπως κάνει συνήθως.

Η ένωση Κροατών στρατηγών οργανώνει την Δευτέρα μια επιμνημόσυνη δέηση ενώ την ίδια ημέρα θα τελεστεί και μια λειτουργία σε εκκλησία του Ζάγκρεμπ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.