Ένας ισχυρός διεκδικητής για το πιο ανηλεές και βάναυσο γράμμα απόρριψης της Ιστορίας βρέθηκε μόλις, 90 σχεδόν χρόνια από τη στιγμή που το έγραψε.

Η επιστολή συντάχτηκε στις 10 Απριλίου 1928 στο Σίδνεϊ από τον εκδότη του οίκου Angus & Robertson και στάλθηκε στον νεαρό ποιητή Frederick Charles Meyer.

Ο νεοζηλανδός γραφιάς είχε αποστείλει δείγμα της ποιητικής του συλλογής στον εκδοτικό της Αυστραλίας και καρδιοχτυπούσε για μια απάντηση.

vbnmmioooobbaa000

«Αγαπητέ κύριε», ξεκινά η απαντητική επιστολή γεμάτη ευγένεια, αφήνοντας τον αναγνώστη απροετοίμαστο για όσα ακολουθήσουν, «όχι, δεν μπορείτε να μας στείλετε τους στίχους σας και εμείς δεν θα σας δώσουμε το όνομα κάποιου άλλου εκδότη. Δεν εχθρευόμαστε βλέπετε κανέναν εκδότη αρκετά ώστε να σας ζητήσουμε να του προξενήσετε βλάβες. Το δείγμα της ποίησής σας είναι απλά απαίσιο. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε δει ποτέ κάτι χειρότερο»!

Όχι ότι αυτό αποθάρρυνε τον F.C. Meyer, ο οποίος εξέδωσε ένα πεζό την επόμενη χρονιά και μια ποιητική συλλογή το 1934, η οποία έγινε κλασική σε κατοπινούς διαγωνισμούς για τα χειρότερα ποιήματα που είδαν ποτέ το φως της ημέρας!

vbnmmioooobbaa2

Το τελευταίο του βιβλίο, άλλη μια συλλογή ποιημάτων, κυκλοφόρησε το 1940…