Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens διαπραγματεύεται με βραζιλιάνους εισαγγελείς έναν διακανονισμό ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου ρεάλ (259 εκατ. ευρώ) για αστικές υποθέσεις που αφορούν παρατυπίες σε διαγωνισμούς για το μετρό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

Η εφημερίδα Estado de Sao Paulo ανέφερε ότι δικηγόροι της Siemens και εισαγγελείς του Σάο Πάολο συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν τη συμφωνία, για την οποία διευκρινίζει πως είναι έτοιμη και αξιώνει από την εταιρεία να παραδεχθεί αθέμιτες πράξεις. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει στο γραφείο του εισαγγελέα.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Siemens αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ το γραφείο του εισαγγελέα δεν απάντησε άμεσα σε αιτήματα για σχολιασμό της πληροφορίας.

Οι αγωγές κατατέθηκαν σε βάρος της Siemens αφού η τελευταία παραδέχθηκε ότι το 2013 σχημάτισε καρτέλ με στόχο να προμηθεύσει συρμούς στο μητροπολιτικό σύστημα μεταφορών του Σάο Πάολο και οι ενάγοντες απαιτούν από την εταιρεία να καταβάλει 1 δισεκατομμύριο ρεάλ, αναφέρει η εφημερίδα.

Αφότου συνήψε το 2013 μια συμφωνία για την επιεική αντιμετώπισή της από την αρχή κατά των μονοπωλίων CADE, η Siemens έχει συζητήσει όρους για να συνεχίσει τη συνεργασία της με τους εισαγγελείς και έχει υποσχεθεί να δώσει περισσότερα στοιχεία εναντίον δημόσιων αξιωματούχων, αναφέρει η εφημερίδα.

Εισαγγελείς είπαν στην εφημερίδα πως τα στοιχεία αυτά δεν έχουν ακόμη δοθεί από την εταιρεία.