Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Ονδούρας στη μεγαλύτερη διαδήλωση που οργανώθηκε μετά τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Καθώς η νύχτα έπεφτε, κόρνες, πυροτεχνήματα και κατσαρόλες ακούγονταν σε όλη την πρωτεύουσα Τεγουσιγάλπα, ενώ τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας για να περιοριστούν οι διαδηλώσεις, που κόστισαν και ανθρώπινες ζωές.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Σαλβατόρ Νασράλλα απευθύνθηκε στο πλήθος, νωρίτερα, καλώντας τις ένοπλες δυνάμεις να αντισταθούν στις εντολές για ενίσχυση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να ξεκινήσουν από σήμερα γενική απεργία.

«Επαναστατήστε ενάντια στους προϊσταμένους σας» είπε απευθυνόμενος στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. «Είστε εκεί, δεν θα έπρεπε να είστε εκεί, θα έπρεπε να είστε κομμάτι του λαού»

Ο Νασράλλα κατηγορεί την κυβέρνηση πως επιχειρεί να «κλέψει» τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Reuters, τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί εκατοντάδες άνθρωποι και τρεις έχουν χάσει τη ζωή τους. Στις χθεσινές διαδηλώσεις δεν υπήρξαν ωστόσο αναφορές για βία.

ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ

ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ ΟΝΔΟΥΡΑ