Περισσότερα από 950 κυβικά μέτρα καυσίμου έχουν αντληθεί από τις δεξαμενές του κρουαζιερόπλοιου Concordia, το οποίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στην ιταλική νήσο Τζίλιο, ανακοίνωσε σήμερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crociere.

Από την έναρξη της άντλησης, στις 12 Φεβρουαρίου, «συνολικά 952 κυβικά μέτρα είχαν αντληθεί έως τις 08:00 ώρα Ελλάδας σήμερα από τις τέσσερις δεξαμενές της πλώρης του πλοίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Απομένουν ακόμη να αντληθούν συνολικά 1.428 κυβικά μέτρα καυσίμου που περιέχονται σε 13 δεξαμενές, από τα οποία τα 576 κυβικά μέτρα βρίσκονται ακόμη στις δεξαμενές της πλώρης», όπου υπάρχει εύκολη πρόσβαση, προσθέτει η εταιρεία.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις των τεχνικών των εταιρειών Neri και Smit Salvage» -πρόκειται για μια ιταλική και ολλανδική εταιρεία αντίστοιχα, που έχουν αναλάβει τις εργασίες άντλησης των καυσίμων- «αν οι καιρικές συνθήκες και η θάλασσα συνεχίσουν να είναι ευνοϊκές, οι επιχειρήσεις απάντλησης καυσίμου που βρίσκεται ακόμη στο πλοίο Costa Concordia θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε περίπου τρεις εβδομάδες», προστίθεται στη δήλωση.

Η επιχείρηση που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη αφορά τις έξι μεγάλες δεξαμενές στην πλώρη του πλοίου, που όλες βρίσκονται κάτω από το νερό και περιέχουν 1.518 κυβικά μέτρα του καυσίμου ή το 67% του συνόλου.