Έπεσαν οι υπογραφές για την έκδοση της βιογραφίας της αμερικανίδας Αμάντα Νοξ, η οποία τον περασμένο Οκτώβριο αθωώθηκε, αφού πρώτα πέρασε τέσσερα χρόνια στη φυλακή, με την κατηγορία της δολοφονίας της συγκατοίκου της.

Η Νοξ συμφώνησε με τον εκδοτικό οίκο HarperCollins, που θα εκδόσει το βιβλίο, στο οποίο η 24χρονη θα αφηγηθεί την ιστορία από τη δική της πλευρά, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών της πολύκροτης υπόθεσης που θα αφορούν και το διάστημα φυλάκισής της στην Ιταλία.

Η εκπρόσωπος του HarperCollins αρνήθηκε να σχολιάσει το ύψος της οικονομικής συμφωνίας ή να επεκταθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με το βιβλίο λέγοντας ότι θα αναφερθεί σε λεπτομέρειες σε σημερινή της ανακοίνωση.

Πολλοί ήταν οι αμερικανοί εκδότες που ήθελαν να πάρουν τα δικαιώματα του βιβλίου με τα απομνημονεύματα της Νοξ, τα οποία προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο κόσμος δεν έχει ακόμη πληροφορηθεί λεπτομέρειες από την υπόθεση.

Η Νοξ κρίθηκε ένοχη το 2009 για τη δολοφονία της21χρονης βρετανής συγκατοίκου της και πέρασε τέσσερα χρόνια στη φυλακή. Ιταλικό εφετείο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση τον Οκτώβριο. Μαζί με τη Νοξ αθωώθηκε και ο σύντροφός της, Ραφαέλε Σολετσίτο, και ο μόνος που παρέμεινε καταδικασμένος για την υπόθεση είναι πλέον ο Ρούντι Γκεντέ από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η Νοξ καταδικάστηκε επίσης για συκοφαντική δυσφήμιση για την κατάθεσή της στην αστυνομία με την οποία ενέπλεξε στη δολοφονία της Κέρχερ τον ιδιοκτήτη του μπαρ, Πάτρικ Λουμούμπα. Στις αρχές του μήνα οι ιταλοί συνήγοροί της ζήτησαν από εφετείο στην Ιταλία να ανατρέψει και αυτή την απόφαση.

Το ημίγυμνο πτώμα της Κέρχερ βρέθηκε μαχαιρωμένο και με κομμένο το λαιμό μέσα στο διαμέρισμα που μοιραζόταν το θύμα με την Νοξ, στην Περούτζα της Ιταλίας, τον Νοέμβριο του 2007.

Η Νοξ, πρώην φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, αφέθηκε ελεύθερη μετά την απόφαση του εφετείου και επέστρεψε στο σπίτι της στο Σιάτλ, όπου αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις.