Στο πλαίσιο ενός καλλιτεχνικού δρώμενου, μια ομάδα Πολωνών μπήκε σε ένα παλιό ναζιστικό κολαστήριο και γύρισε ένα γυμνό βίντεο.

Το βίντεο προκάλεσε πύρινες αντιδράσεις τόσο από επιζώντες και σχετικές οργανώσεις όσο και πολίτες που παραμένουν ευαισθητοποιημένοι για τις φρικαλεότητες του παρελθόντος.

Το βίντεο είχε παιχτεί σε μια έκθεση τέχνης το 2015, με τίτλο «Πολωνία-Ισραήλ-Γερμανία: Η εμπειρία του Άουσβιτς», μόλις τώρα έγινε όμως γνωστό ότι είχε κινηματογραφηθεί μέσα σε πραγματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης!

coonncefeetsfs1

Γυμνοί άντρες και γυναίκες κυνηγιούνται λοιπόν μέσα σε θάλαμο αερίων του κολαστηρίου Στούτχοφ της Πολωνίας, εκεί όπου χιλιάδες άντρες και γυναίκες έχασαν τραγικά τη ζωή τους.

coonncefeetsfs2

Όλοι ρωτούν πια πώς και γιατί επιτράπηκε στους καλλιτέχνες να μπουν και να κινηματογραφήσουν το υλικό τους στους θαλάμους, οι οποίοι αποτελούν μνημείο θηριωδίας και φυλάσσονται υποτίθεται.

coonncefeetsfs3

Καλούν μάλιστα τον ίδιο τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, να δώσει εξηγήσεις για την περίεργη άδεια που πήραν ενδεχομένως οι Πολωνοί. «Είναι το αηδιαστικότερο πράγμα που έχει δει εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Efraim Zuroff, πρόεδρος μιας εβραϊκής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «είπαν ψέματα γι’ αυτό. Πρόκειται για πραγματική προσβολή στα θύματα αλλά και σε όποιον έχει μια αίσθηση ηθικής και ακεραιότητας».

coonncefeetsfs4

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου, κάπου 65.000 αθώοι άνθρωποι εξοντώθηκαν στο κολαστήριο του Στούτχοφ από τους ναζί…