«Δεμένα» τα χέρια των δικαστών στην Τουρκία

Μπλόκο στην ανάκριση μελών των υπηρεσιών ασφαλείας χωρίς άδεια του πρωθυπουργού


ΚΟΣΜΟΣ
14:07
17/02/2012
«Δεμένα» τα χέρια των δικαστών στην Τουρκία
loading

Ένα αμφιλεγόμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο που εμποδίζει τους εισαγγελείς να ανακρίνουν αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών χωρίς την άδεια του πρωθυπουργού ενέκρινε χθες το τουρκικό κοινοβούλιο.

Το κυβερνών κόμμα AKP κατέθεσε εσπευσμένα το νομοσχέδιο αφού εισαγγελείς κάλεσαν τον αρχηγό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) Χακάν Φιντάν για να τον ανακρίνουν σχετικά με μυστικές συνομιλίες που είχε πραγματοποιήσει με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Ο Φιντάν εργαζόταν στο γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την εποχή των συνομιλιών, πριν ο πρωθυπουργός τον προαγάγει ως επικεφαλής της MIT. Αγνόησε την κλήτευσή του και ο εισαγγελέας που τον κάλεσε παραμερίσθηκε από την υπόθεση και στη συνέχεια τέθηκε ο ίδιος υπό έρευνα.

Ο Φιντάν και η MIT έχουν επανειλημμένα συγκρουσθεί με την αστυνομία σχετικά με την αποκάλυψη μυστικών πρακτόρων στη διάρκεια των συλλήψεων εκατοντάδων υπόπτων ως συμπαθούντων το PKK, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.

Τα αντιπολιτευόμενα κόμματα δήλωσαν πως πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια του Ερντογάν να συγκεντρώσει περισσότερες εξουσίες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει